סינון וטיהור מים: מה ההבדל?

מאגרי מים נועדו על מנת לאגור בתוכם מים ראויים לשתייה ונקיים ממזיקים וזיהומים אשר עלולים לפגוע בבני האדם בעת הצריכה שלהם. חיטוי מאגר מים הינה אחת הפעולות אשר נועד, על מנת להבטיח איכות מים גבוהה, תוך הסרת מזהמים שונים אשר נמצאים הן במים והן במאגר ובצינורות אשר מעבירים את המים החוצה ופנימה אל המאגר. ניקוי מאגר מים הינה פעולה אשר מחויבת על פי חוק ועליה להתבצע מידי שנה, על מנת להבטיח בריאות תקינה לאנשים אשר משתמשים במאגר המים, כמקור שתייה חיוני. 

ניקוי מאגר מים מאפשר את טיהור המים והפיכת לראויים לשתייה. הניקוי מתבצע בשני שלבים כאשר בשלב הראשון מרוקנים לחלוטין את מאגר המים וסוגרים את צינור המים אשר מזרים מים למאגר. בשלב השני, לאחר ריקון המאגר, מתחילים בפעולת החיטוי תוך שימוש בחומרי חיטוי אשר מאושרים על ידי משרד הבריאות וכי אין בשימוש בהם, כל פגיעה בבני האדם. כאשר מבצעים את שני השלבים הללו, ניתן לומר כי מתבצע טיהור מים איכותי ומקצועי אשר יספק מים באיכות גבוהה וללא כל חיידקים וזיהומים שונים אשר עלולים להוביל לפגיעה קשה לשותים מהם. 

סינון מים והשפעתו על איכות המים

בשונה מטיהור מים אשר מתבצע כחלק מניקוי מאגר המים ושימוש בחומרי חיטוי מתקדמים, כאשר מדברים על סינון מים, הכוונה למסננים אשר נמצאים הן בצינורות אשר מובילים את המים במאגרי המים והן בברזים וצינורות המים הביתיים אשר באמצעות המסננים המתוחכמים ועתירי הטכנולוגיה, ניתן יהיה לסנן את המים מחלקיקים וחומרים בלתי רצויים, ולאפשר איכות מים גבוהה ככל האפשר. 

סינון מים, הינו צעד נוסף ומאוד קריטי, בדרך להבטחת מים באיכות ראויה לשתייה ומבלי לסכן את מערכות הגוף השונות אשר אינן בנויות, להילחם במזהמים כה חמורים אשר נמצאים במים עכורים ובלתי נקיים. כיום קיימים בשוק סוגים שונים של מסננים, אשר כל אחד מהם מסייע בפעולת סינון מתוחכמת אשר משאירה חומרים בלתי רצויים, מחוץ למערכות ולצינורות ההובלה של המים לברזים בבית ובתעשייה, כך שהתוצאה אשר מתקבלת, היא של מים נקיים וראויים לשתייה. 

צור קשר בווצאפ
Send via WhatsApp